تشخیص ژنتیکی چاقی

رژیم غذایی برمبنای ژنتیک من

چاقی در اثر انباشته شدن بیش از حد چربی در بدن صورت می گیرد، افزایش بیش از اندازه چربی در بدن انسان، باعث افت کیفیت زندگی، کاهش عمر و پایین آمدن شاخص های سلامتی می شود. برای تخمین چاقی از روشی به نام شاخص توده بدن یا MBI استفاده می شود، این شاخص با تقسیم کردن وزن بر قد هر فرد محاسبه می شود. اگر جواب این تقسیم از 30 بیشتر باشد فرد چاق است. بیماری های متعددی در اثر بیماری چاقی در افراد ایجاد می شوند، از جمله بیماری دیابت، بیماری فشارخون بالا، بیماری های قلبی، آپنه قلبی و انواع مختلفی از سرطان، که اهمیت به وزن و تناسب اندام را چند برابر می کند.

سه عامل اصلی بر بروز بیماری چاقی نقش دارند، علت اول، ژنتیک هر فرد که به صورت ارثی به نسل بعد منتقل می شوند و یا در اثر اختلالات محیطی و جهش ها رخ می دهد که می تواند به نسل قبلی ما ارتباطی نداشته باشد. دومین عامل کم تحرکی است و سومین عامل دریافت کالری بیش از حد مجاز کالری دریافتی روزانه ما بر اساس فاکتور قد، سن، وزن و تراکم استخوان

امروزه متدهای قدیمی انتخاب رژیم غذایی بر مبنای قد، وزن و سن و تراکم استخوان در کشور های پیشرفته کاربردی ندارد و پس از گذشت مدتی این اضافه وزن به ما بر می گردد و تنها فشار عصبی و روانی آن برای ما باقی می ماند، ژنتیک مهمترین عامل اصلی انتخب نوع رژیم غذایی بر اساس میزان سوخت و ساز بدن هر فرد است، سوخت ساز هر فرد با فرد دیگر متفاوت است

ژن های چاقی

ژن های متعددی به صورت مستقیم و غیرمستقیم در کنترل بیماری چاقی نقش دارند و ایجاد هر گونه جهش و اختلالی در آنها موجب پیدایش بیماری چاقی می شود. اولین سوالی که در هنگام مراجعه به یک متخصص تغذیه پرسیده می شود این است که آیا پدر، مادر و یا برادر و خواهر شما اضافه وزن دارند؟ وقتی از بیماری ژنتیکی چاقی صحبت می کنیم، این دارای دو معنی است، اول اینکه فرد به صورت ارثی چاقی را از نسل قبل خود به ارث برده و به نسل بعد نیز منتقل می کند و یا اینکه در برخورد با امواج و یا عوامل مخرب محیطی دارای جهش ژنتیکی شده و ارتباطی به نسل قبلی وی ندارد.
سه ژن مهم در بروز بیماری چاقی نقش دارند که درصد بروز بیماری چاقی در صورت اختلال در توالی های مهم آنها نسبت به سایر ژن ها بیشتر است. یکی از مهمترین ژن های تاثیرگذار در بروز این بیماری ژن FTO است که در کل دنیا به اسم ژن چاقی معروف است. تاکنون بیش از 10 هزار توماسیون و جهش در توالی این ژن در پایگاه های علمی دنیا معرفی شده است که هر کدام می تواند باعث بروز تغییرات فنوتیپی در افراد شوند.

در صورت ژنتیکی بودن آن بله، با انجام تست تشخیص ژنتیکی چاقی می توانید از این مهم با خبر شوید، و در صورت مثبت بودن جواب آزمایش برنامه ریزی غذایی و رژیم غذایی متناسب با ژنتیک خود انجام دهید، اگر پاسخ آزمایش شما مثبت بود مشاوران ما در کنار شما هستند تا این بیماری را در شما و نسل بعدی شما کنترل کنند.

بله، با کنترل بیماری و رعایت فاکتورهای مراقبتی می توانید بروز یک جهش را به حداقل برسانید و شما در بروز آن اختلال در نسل بعدی خود بسیار نقش دارید، چرا که یکی از مهمترین فاکتورهای تاثیرگذار در بروز بیماری ها عوامل محیطی است که می تواند بر ژنتیک تاثیرگذار باشد.

آزمایش تشخیص ژنتیکی چاقی

برای انجام تست تشخیص ژنتیکی چاقی، به دو روش انجام می شود، روش اول نمونه بزاق دهان و روش دوم دریافت 5 سی سی خون، در روش اول می توان با سفارش بسته نمونه گیری در منزل خود نمونه بزاق خود را در بسته های مشخص شده آماده و برای آزمایشگاه ارسال کنید، در روش دوم نیاز است که به محل آزمایشگاه مراجعه کنید تا همکاران نمونه گیر ما 5 سی سی از خون شما را بگیرند.

انجام این تست هیچ محدودیت سنی ندارد، اما افرادی که دارای سابقه بیماری چاقی بوده و یا سابقه بیماری های قلبی و دیابت را دارند در اولیت انجام این آزمایش هستند، افرادی که به تناسب اندام خود نیز بها می دهند در اولویت انجام تست های آزمایشگاهی هستند.

پس از انجام آزمایش، در پاسخ آزمایش شما، در صورت مشاهده اختلالات ژنتیکی، رژیم غذایی متناسب با ژنتیکی شما و بر اساس الگوی وزن، قد، سن و تراکم استخوان شما پیشنهاد می شود.

اهمیت انجام آزمایش

انجام تست تشخیص ژنتیکی چاقی برای 7 گروه لازم است
1- بیماران دارای سابقه خانوادگی چاقی
2- بیماران دارای دیابت و یا دارای سابقه خانوادگی دیابت
3- افراد مبتلا به بیماری های قلبی و یا سابقه خانوادگی بیماری های قلبی
4- افراد دارای فشار خون بالا
5- افراد مستعد چاقی و دارای استعداد چاقی شکمی و یا صورت
6- افراد علاقه مند به تناسب اندام و فیتنس
7- ورزشکاران حرفه ای

با انجام آزمایش تشخیص ژنتیکی چاقی و استفاده از رژیم غذایی معرفی شده از بیماری های دیابت، سرطان، کبد چرب، فشار خون بالا و بیماری های قلبی پیشگیری می کنید.

خیر، هیچ ارتباطی وجود ندارد، بیماری هایی همچون دیابت در سنین کم و حتی کودکی بروز پیدا می کنند، پس چه بهتر که این آزمایش در سنین کمتر انجام شود، ژنتیک هر فرد از هر سنی قابل تشخیص است.

آدرس آزمایشگاه

برای انجام آزمایش به صورت حضوری به نشانی زیر مراجعه نمایید.
آزمایشگاه ژنتیک پروفسور داریوش فرهود (پدر علم ژنتیک ایران): آدرس: تهران، میدان ولی عصر، ضلع جنوبی بلوار کشاورز، شماره ۲۲
تلفن تماس: ۸۸۹۰۸۴۴۷ , ۸۸۹۰۹۷۸۴

جهت سفارش بسته نمونه گیری در منزل به صفحه زیر مراجعه نمایید، پس از سفارش بسته نمونه گیری از طریق پست پیشتاز، و انجام نمونه برداری بزاق بر اساس دستورالعمل موجود در بسته نمونه برداری، نمونه برای آزمایشگاه توسط شما (از طریق پست) ارسال می گردد
نمونه گیری در منزل

ورود به سامانه