تشخیص ژنتیکی میگرن

چقدر بیماری میگرن ژنتیکیه؟

میگرن یک بیماری شایع عصبی است که باعث درد شدید می‌شود و احساس تپش در یک طرف سر ممکن است چندین ساعت طول بکشد و ممکن است تا چند روز ادامه یابد. میگرن نتیجه تغییر در نوروپپتیدهاست (که بواسطه عصب تری ژرمینال در مغز آزاد می شود) که ماده P که یک ترکیب مرتبط با درد است را نشانه می گیرد.

عوامل مختلفی در بروز بیماری میگرن نقش دارد، مهم ترین آن ژنتیک است، ممکن است در نسل های قبل دارای اختلالات ژنتیکی بوده باشید اما بروز و نمایشی داده نشده باشد، عواملی همچون استرس و اضطراب جز عوامل ثانویه میگرن و جز اقدامات کنترلی هستند و به عنوان عوامل اصلی بروز این بیماری شناخته نمی شوند.

حساسیت به نور
حساسیت به صدا
حساسیت لمسی یا درد ناشی از لمس‌
تهوع و استفراغ
سردرد ضربان دار
گردن درد یا سفتی
خستگی
مشکل در تمرکز
سرگیجه
افسردگی یا اضطراب
صدای زنگ زدن در گوش
درد سینوس
اسهال
بیزاری از بوها

ژن های میگرن

در بروز بیماری میگرن، مهم ترین فاکتور سنجش و ارزیابی علت بروز بیماری میگرن ژنتیک است که در پیدایش آن دو مسیر مجزا وجود دارد، ابتدا ارث بردن از پدر و مادر و جدهای پدری که نسل به نسل منتقل می شود، و مسیر دوم ایجاد اختلالات ژنتیکی در اثر برخورد با مواج و عوامل مخرب محیطی که در طول زندگی هر فرد ایجاد می شود و ریشه ژنتکی ندارد اما می تواند به نسل بعد از همان فرد به بعد منتقل شود.
ژن های متعددی در بروز بیماری میگرن نقش دارند، سه ژن از مهمترین ژن های تاثیرگذار در بروز این بیماری هستند، تاکنون بیش از هزار جهش و اختلال در توالی های ژنتیکی این سه ژن در پایگاه های جهانی گزارش شده است.

در صورت ژنتیکی بودن آن بله، با انجام تست تشخیص ژنتیکی میگرن می توانید از این مهم با خبر شوید، و در صورت مثبت بودن جواب آزمایش برنامه ریزی کنترلی متناسب با ژنتیک خود انجام دهید، اگر پاسخ آزمایش شما مثبت بود مشاوران ما در کنار شما هستند تا این بیماری را در شما و نسل بعدی شما کنترل کنند.

بله، با کنترل بیماری و رعایت فاکتورهای مراقبتی می توانید بروز یک جهش را به حداقل برسانید و شما در بروز آن اختلال در نسل بعدی خود بسیار نقش دارید، چرا که یکی از مهمترین فاکتورهای تاثیرگذار در بروز بیماری ها عوامل محیطی است که می تواند بر ژنتیک تاثیرگذار باشد.

آزمایش تشخیص ژنتیکی میگرن

برای انجام تست تشخیص ژنتیکی میگرن، به دو روش انجام می شود، روش اول نمونه بزاق دهان و روش دوم دریافت 5 سی سی خون، در روش اول می توان با سفارش بسته نمونه گیری در منزل خود نمونه بزاق خود را در بسته های مشخص شده آماده و برای آزمایشگاه ارسال کنید، در روش دوم نیاز است که به محل آزمایشگاه مراجعه کنید تا همکاران نمونه گیر ما 5 سی سی از خون شما را بگیرند.

انجام این تست هیچ محدودیت سنی ندارد، اما افرادی که دارای سابقه بیماری میگرن بوده و یا سابقه بیماری های عصبی را دارند در اولیت انجام این آزمایش هستند.

پس از انجام آزمایش، در پاسخ آزمایش شما، در صورت مشاهده اختلالات ژنتیکی، متخصصین علوم اعصاب راهنمایی های مورد نیاز با شرایط شمارا برای کنترل بیماری انجام می دهند.

اهمیت انجام آزمایش

انجام تست تشخیص ژنتیکی میگرن برای 4 گروه لازم است
1- بیماران دارای سابقه خانوادگی میگرن
2- بیماران دارای اختلالات فراموشی
3- افراد مبتلا به بیماری های عصبی
4- افراد بالای 65 سال سن

با انجام آزمایش تشخیص ژنتیکی میگرن از بیماری های عصبی، اجتماعی، سرطان و افسردگی پیشگیری می کنید.

خیر، هیچ ارتباطی وجود ندارد، بیماری هایی همچون میگرن در سنین کم بروز پیدا می کنند، پس چه بهتر که این آزمایش در سنین کمتر انجام شود، ژنتیک هر فرد از هر سنی قابل تشخیص است.

آدرس آزمایشگاه

برای انجام آزمایش به صورت حضوری به نشانی زیر مراجعه نمایید.
آزمایشگاه ژنتیک پروفسور داریوش فرهود (پدر علم ژنتیک ایران): آدرس: تهران، میدان ولی عصر، ضلع جنوبی بلوار کشاورز، شماره ۲۲
تلفن تماس: ۸۸۹۰۸۴۴۷ , ۸۸۹۰۹۷۸۴

جهت سفارش بسته نمونه گیری در منزل به صفحه زیر مراجعه نمایید، پس از سفارش بسته نمونه گیری از طریق پست پیشتاز، و انجام نمونه برداری بزاق بر اساس دستورالعمل موجود در بسته نمونه برداری، نمونه برای آزمایشگاه توسط شما (از طریق پست) ارسال می گردد
نمونه گیری در منزل

ورود به سامانه